Een veilige website: File Lock


CentOS Web Panel biedt op server-niveau diverse tools, die wij uiteraard geactiveerd hebben, zoals anti-virus scan (AMaViS en ClamAV) en SpamAssassin.

Zodat uw email vrij is van virussen en spam en ook websites regelmatig gescand worden op malware en virussen. Daarnaast is onze CloudServer zo ingericht dat diverse gebruikers van elkaar geen activiteit kunnen zien.

File Locking

Een andere voorziening die u zelf kunt in- of uitschakelen is “File locking”. Met File locking is het onmogelijk bestanden te plaatsen op uw hosting account tenzij u via het panel eerst de file locking uit zet. Dit is een extra, zeer nuttige, beveiliging. Wordt bijvoorbeeld uw website gehackt? Dan is het voor de inbrekers niet mogelijk bestanden aan te passen of toe te voegen!

Daarmee is onze professionele cloudhosting omgeving veel veiliger dan reguliere “shared hosting” omgevingen.

Zelfs voor het plaatsen van de afbeelding in deze post moest bijvoorbeeld éérst de file locking uit gezet worden. Want: iets uploaden kan niet zonder meer! Hinderlijk? Wellicht. Veilig? Zeker!

Zoals gezegd: u kunt er voor kiezen het aan- of uit te zetten. Zeker bij sites waar niet vaak nieuwe informatie geplaatst wordt of alles in een database wordt geplaatst en verwerkt is de file locking een uitstekende beveiliging tegen ongewenste toegang en manipulatie van uw bestanden en website!