Een veilige website: File Lock

CentOS Web Panel biedt op server-niveau diverse tools, die wij uiteraard geactiveerd hebben, zoals anti-virus scan (AMaViS en ClamAV) en SpamAssassin.

Zodat uw email vrij is van virussen en spam en ook websites regelmatig gescand worden op malware en virussen. Daarnaast is onze CloudServer zo ingericht dat diverse gebruikers van elkaar geen activiteit kunnen zien.

File Locking

Een andere voorziening die u zelf kunt in- of uitschakelen is “File locking”. Met File locking is het onmogelijk bestanden te plaatsen op uw hosting account tenzij u via het panel eerst de file locking uit zet. Dit is een extra, zeer nuttige, beveiliging. Wordt bijvoorbeeld uw website gehackt? Dan is het voor de inbrekers niet mogelijk bestanden aan te passen of toe te voegen!

Daarmee is onze professionele cloudhosting omgeving veel veiliger dan reguliere “shared hosting” omgevingen.

Zelfs voor het plaatsen van de afbeelding in deze post moest bijvoorbeeld éérst de file locking uit gezet worden. Want: iets uploaden kan niet zonder meer! Hinderlijk? Wellicht. Veilig? Zeker!

Zoals gezegd: u kunt er voor kiezen het aan- of uit te zetten. Zeker bij sites waar niet vaak nieuwe informatie geplaatst wordt of alles in een database wordt geplaatst en verwerkt is de file locking een uitstekende beveiliging tegen ongewenste toegang en manipulatie van uw bestanden en website!

PHP7 – Zijn de verschillen groot?

Op de NederNet CloudServers kunt u verschillende PHP-versies activeren. Bijvoorbeeld PHP 5.5 en hoger, inclusief PHP7.

Op de server waar onze hoofdsite, https://www.brinkman.it, is gehost is PHP7 standaard. Op deze server worden echter geen sites voor cliënten gehost, alleen onze eigen projecten.

Klanten vragen regelmatig wanneer PHP7 de standaard PHP wordt op servers waar shared hosting op actief is. Vooralsnog doen we dit niet. De reden is dat veel programmatuur dan direct zou crashen omdat het nog niet geschikt is voor PHP7.

Maakt u gebruik van de CloudServer dan kunt u PHP7 eenvoudig zelf activeren. Maak in de ‘root’ folder, of een submap waar u het actief wilt maken, een bestand aan met de naam

.htaccess

Neem als eerste regels in het bestand het volgende op:

# php7
AddHandler application/x-httpd-php7 .php

Daarna is PHP7 actief voor uw website en/of de map waar u deze code hebt geplaatst.

Is PHP7 veel sneller?

Er wordt vaak gedacht dat PHP7 uw website veel sneller maakt. Dit is alleen het geval wanneer u veel PHP-code gebruikt. Voor bijvoorbeeld de gemiddelde WordPress website (die veel MySQL gebruikt of MariaDB) zijn de verschillen nauwelijks meetbaar. Wij hebben diverse testen gedaan en hebben geen opmerkelijke verschillen kunnen vaststellen. Desondanks heeft PHP7 natuurlijk de toekomst. Ook op onze andere servers zal het daarom in de toekomst beschikbaar komen.

Wilt u nu al gebruik maken van PHP7, dan kunt u kiezen voor het hosten op ons cloudplatform. Zie http://www.nedernet.nl voor meer informatie.