PHP7 – Zijn de verschillen groot?


Op de NederNet CloudServers kunt u verschillende PHP-versies activeren. Bijvoorbeeld PHP 5.5 en hoger, inclusief PHP7.

Op de server waar onze hoofdsite, https://www.brinkman.it, is gehost is PHP7 standaard. Op deze server worden echter geen sites voor cliënten gehost, alleen onze eigen projecten.

Klanten vragen regelmatig wanneer PHP7 de standaard PHP wordt op servers waar shared hosting op actief is. Vooralsnog doen we dit niet. De reden is dat veel programmatuur dan direct zou crashen omdat het nog niet geschikt is voor PHP7.

Maakt u gebruik van de CloudServer dan kunt u PHP7 eenvoudig zelf activeren. Maak in de ‘root’ folder, of een submap waar u het actief wilt maken, een bestand aan met de naam

.htaccess

Neem als eerste regels in het bestand het volgende op:

# php7
AddHandler application/x-httpd-php7 .php

Daarna is PHP7 actief voor uw website en/of de map waar u deze code hebt geplaatst.

Is PHP7 veel sneller?

Er wordt vaak gedacht dat PHP7 uw website veel sneller maakt. Dit is alleen het geval wanneer u veel PHP-code gebruikt. Voor bijvoorbeeld de gemiddelde WordPress website (die veel MySQL gebruikt of MariaDB) zijn de verschillen nauwelijks meetbaar. Wij hebben diverse testen gedaan en hebben geen opmerkelijke verschillen kunnen vaststellen. Desondanks heeft PHP7 natuurlijk de toekomst. Ook op onze andere servers zal het daarom in de toekomst beschikbaar komen.

Wilt u nu al gebruik maken van PHP7, dan kunt u kiezen voor het hosten op ons cloudplatform. Zie http://www.nedernet.nl voor meer informatie.